Knoll Ludwig Mies Van Der Rohe - Four Seasons Stool

Knoll

  • Knoll Ludwig Mies Van Der Rohe - Four Seasons Stool
  • Knoll Ludwig Mies Van Der Rohe - Four Seasons Stool
Upholstery
Black Volo Leather
Toast Volo Leather
Flint Volo Leather
Tan Volo Leather
Cadet Volo Leather
Parchment Volo Leather
Black Sabrina Leather
White Sabrina Leather

This variant is currently sold out

Ludwig Mies van der Rohe 1958

Created for the Four Seasons Restaurant at the Seagram Building in New York, this design is believed to be a collaborative effort between Mies van der Rohe, who designed the building, and Phillip Johnson, who designed the restaurant. The cantilevered chrome frame, lean profile and meticulous craftsmanship complement van der Rohe’s Flat Bar Brno Chair, which was specified throughout the restaurant. In 2006 Knoll brought the design into mass production for the first time ever.

Construction and Details
Seat upholstered over a foam cushion reinforced with a plywood form
Stitching detail is found on the rear left hand corner of the stool
Frame is bent steel with chrome plating
Available in bar height only
The KnollStudio logo and signature of Ludwig Mies van der Rohe are stamped into each piece
GREENGUARD Indoor Air Quality Certified®

Dimensions
Width: 17"
Depth: 17"
Height: 30"

Share this

Pin Post Plus

Similar Products